Interview met een Leerkracht Frans

« Les erreurs sont la preuve que l’on essaye! «   

Met deze sterke quote eindigde Els Hautekeete en leuk en luchtig interview. We zien Els als een ervaren leerkracht Frans met 10 jaar of sterker uitgedrukt een decennia aan ervaring op de teller. Dat zijn al heel wat jaren als je weet dat Els nog maar 32 jaar is. Ze geeft Frans op 2 verschillende scholen in het middelbaar.

Els heeft natuurlijk ook zelf een middelbare periode gehad dat haar heeft gevormd tot de leerkracht die ze nu is. Zelf heeft ze niet altijd haar draai kunnen vinden in vriendengroepent. Maar ‘What doesn’t kill you, makes you stronger’. <Enkele taalkampen en een liefde voor lesgeven hebben haar gevormd tot leerkracht Frans en niet kleuterjuf, waar ze eerst voor wou gaan omwille van haar creativiteit.

Een leerkracht Frans is een krachtige bron om aan tips & tricks te komen als het gaat over How 2 Study, daarom heeft Els voor jullie enkele nuttige tips:

  • Als je teksten in het frans schrijft, leer je je werkwoorden en pronoms personels goed. Wees dus niet bang om teksten in het frans te schrijven.
  • !BLIJF GEMOTIVEERD! Vanaf het derde jaar wordt Frans een pakje moeilijker, je gaat je woordenlijst nu echt moeten beginnen toepassen. Wees dus zeker dat je de eerste 2 jaar goed oplet en niet je voeten eraan veegt.
  • Onderhoud je Frans, je spendeert beter elke dag 15-20 minuten van je avond aan Frans spreken, schrijven, lezen en/of luisteren dan dat je dit 1 avond 1,5 uur doet.
  • Wees niet bang van fouten te maken, daar leer je uit. « Les erreurs sont la preuve que l’on essaye! «  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *