De 5 ultieme tips tegen een te zware boekentas

Boekentas, waarom ben je zo zwaar?

De rug is een essentieel onderdeel van het menselijk lichaam, daarom moet je er als leerling extra zorg voor dragen en dit gebeurt helaas niet! Jongeren hebben steeds meer rugklachten en dit moeten we zien te vermijden! Hier de 5 ultieme tips voor een lichtere boekentas!

Gebruik 1 map, met vele insteekhoesjes!

Krijg je huiswerk? Neem dan gewoon de nodige papieren uit je cursus in de les en steek ze in een hoesje in je (huis)ringmap. Steek deze per taak of opgegeven toets in een apart mapje. Op die manier is niet alleen alles geordend, maar heb je ook een goed overzicht bij het thuiskomen van hoeveel je moet doen. Op die manier blijven je volledige mappen op school en neem je enkel steeds het nodige mee naar huis!

Houd de bandjes strak!

Het klinkt simpel, maar zorg ervoor dat de schouderbanden van je boekentas ideaal gespannen staan voor je rug. Een makkelijke truc die een wereld van verschil kan maken voor je schouders! 

Deel de last!

Die gigantische atlas… moet die echt mee? Ja! Maar je kan perfect samen met iemand afspreken om er eentje mee te brengen om er voor te zorgen dat je deze maar de helft van de tijd mee hoeft te nemen. Als je kluisje op school groot genoeg is, laat je deze best op school liggen!

Kuis je boekentas eens uit!

Soms is de meest voor de hand liggende oplossing ook de beste oplossing! Kuis regelmatig je boekentas eens uit en haal al wat er niet in moet zitten er even uit. Meestal doe je dan nog wonderlijke ontdekkingen en vind je een boterham van vorige maand of die balpen die je al even kwijt was.

Kijk eens op school

Worden er dranken voorzien op jouw school? Dan kan je daar al wat je rug mee besparen. Vele middelbare scholen hebben ook iemand die is aangesteld voor dit probleem en je met alle plezier hiermee wil helpen. Vaarwel aan een te zware boekentas en de gevolgen ervan!

Met al deze tips kan jij ervoor zorgen dat de last op je rug kleiner wordt! De toekomstige jij gaat je hier heel dankbaar voor zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *