De 5 grootste veranderingen naar het middelbaar!

Nieuwe vrienden!

Misschien heb je al een vriendje in de klas waar je zal starten? Als je nog niemand kent is dat helemaal niet erg want iedereen is nieuw en doet dit voor de eerste keer. Laat je niet afschrikken door al die nieuwe gezichten en leer iedereen wat kennen.

Alweer de jongste!

Na een jaar waarin jullie de oudste van de school waren begin je nu plots weer op het eerste trapje. Schrik niet als je soms een klas reuzen passeert, ze zaten allemaal in het eerste middelbaar! 🙂

Meneer, mevrouw!

Vanaf dit jaar, zal het woordje juf of meester verdwijnen. Vanaf nu krijg je een meneer of mevrouw en spreken we deze ook zo aan. Al is het natuurlijk geen ramp als je in het begin eens juf of meester zou zeggen.

Meer dan één!

Vanaf nu zal je voor vele vakken een andere leerkracht hebben en zal je per uur een ander vak krijgen. Hierdoor is het zeer belangrijk dat je goed georganiseerd bent en steeds alles bij hebt voor een vak.

Examens!

Ja… over enkele maanden beginnen jouw eerste examens. Dit is eigenlijk een grote toets per vak waarbij je vragen krijgt over de leerstof uit het eerste deel van het jaar. Hiervoor ga je meer moeten studeren dan vorig jaar.