Het ontstaan van de mens

De mens hoe we ze vandaag de dag kennen loopt nu ongeveer 300 duizend jaar op de aarde rond, daarvoor waren er al wel hominiden (mensachtigen) en die liepen al miljoenen jaren eerder rond. Wij geven je een klein overzicht over deze evolutie.

Het begint allemaal in Afrika bij de “Salehantropus tchadensis”, die evolueert verder naar de Australopithecus Afarensis. Van de laatst genoemde hebben ze er ook 1 volledig teruggevonden  en die hebben ze Lucy genoemd. Lucy was tot nog toe onze oudste gevonden voorouder.

Deze evolueert dan weer verder in de Homo Habilis, die begin al primitieve werktuigen te gebruiken en heeft al 50% van de hersencapaciteit van de mens.

Na verder te evolueren naar de Homo Erectus begint de migratie naar Europa dan ook. De homo Erectus wordt gekenmerkt door de ontdekking van vuur. Ook werden er al een eerste vorm van begrafenissen ontdekt.

Vervolgens evolueert deze verder naar de Homo Neanderthalensis en de Homo Sapiens Sapiens, de eerst genoemde overleeft het niet en de Homo Sapiens Sapiens is de mens zoals we hem nu kennen.