Mens en Wereld

Alle onderstaande vakken helpen je bij te leren over mens en wereld in het algemeen. Van de samenstelling van onze bodem tot waarom het Romeinse rijk viel.

James Baldwin

People are trapped in history and history is trapped in them.

Ontdek de wereld van achter de schoolbanken! Als je een echte fan bent van Ridderfilms of films over de wereldoorlogen… dan zit je vast op het puntje van je stoel bij de lessen geschiedenis. Je leert alles wat er doorheen de jaren gebeurd is. En als je je verbeelding durft te gebruiken zijn de lessen iedere keer als een leuke film waarin je bijleert!

Als je tijdens die lessen ziet hoe het Romeinse Rijk groot is geworden, moet je ook best wel opletten bij de lessen Aardrijkskunde om te weten welke landen het allemaal zijn natuurlijk! Maar vergis je niet, bij Aardrijkskunde zie je veel meer dan alleen waar de landen liggen. Je leert bijvoorbeeld ook het weer lezen… dan is een weerbericht een pak makkelijker te begrijpen.

Om te leren over de mens zelf zit je dan weer bij geschiedenis of zedenleer, hier leer je omgaan met morele en immorele zaken. Je leert ook bij over de verschillende godsdiensten rondom je. Als je weet wat elk geloof inhoudt, ga je elkaar ook beter respecteren!