Wetenschappen

In de wetenschappen leer je alles van levende dingen tot vallende dingen en noem maar op. Je leert over de fotosynthese bij planten maar ook over waarom dingen naar beneden vallen en niet naar boven. Je leert het menselijk lichaam kennen van binnen en van buiten.

Wetenschappen wordt ingedeeld in 3 verschillende vakken. Wij geven je hier een overzicht van deze vakken en lichten je toe wat je hier te zien krijgt.

Natuurwetenschappen:

Natuurwetenschappen of biologie is kortweg gezegd: De studie van alles wat leeft. Je leert niet alleen alles over het menselijke lichaam, je maakt ook kennis met alle levende wezens van algen tot zebra’s! Het menselijk lichaam is veel complexer dan dat je zou denken. Waarom kan een vrouw een kind baren en een man nietit wordt allemaal haarfijn uitgelegd tijdens de lessen natuurwetenschappen.

Fysica:

Fysica, of beter gezegd natuurkunde bespreekt de eigenschappen van materie. Je spreekt hier niet van vallen en opstaan maar over vallen en stralen. Van zwaartekracht tot kernenergie, je ziet het allemaal! Haal de wonderbaarlijke wetenschapper in je boven tijdens deze vakken.

Chemie:

Chemie of scheikunde richt zich naar de samenstelling en opbouw van stoffen en hoe chemische veranderingen plaatsvinden. Chemie vindt overal plaats: In je lichaam, de lucht, planten en zelfs de atmosfeer. Je waant je tijdens de lessen chemie zelfs als een echt laborant. Je doet verscheidene proeven om zo de theorie makkelijker te begrijpen.